Сегодня, в День общенационального траура, совершена панихида по погибшим в авиакатастрофе Ту-154 в Черном море

images-3По благословению Святейшего Патриарха Кирилла сегодня, 26 декабря, в день общенационального траура, во всех храмах Русской Православной Церкви совершены панихиды по погибшим в авиакатастрофе Ту-154 в Черном море.  На борту Ту-154, потерпевшем крушение вчера, 25 декабря, в акватории Черного моря, находилось 92 человека. Среди пассажиров были журналисты Первого канала, НТВ и телеканала «Звезда» и 68 музыкантов ансамбля имени Александрова и Доктор Лиза.

Молитвы об упокоении: Елизаветы, Бориса, Дмитрия, Андрея, Дмитрия, Романа, Михаила, Оганеса, Кирилла, Сергея, Павла, Радика, Максима, Сергея, Андрея, Алексея, Дмитрия, Алексея, Алексея, Жафьяра, Юрия, Владимира, Андрея, Анатолия, Артема, Аркадия, Владимира, Александра, Ивана, Вячеслава, Сергея, Кирилла, Олега, Ивана, Кирилла, Виктора, Владислава, Александра, Александра, Ивана, Анастасии, Ралины, Надежды, Марии, Екатерины, Лилии, Виктории, Дарьи, Любови, Анны, Ольги, Людмилы, Бориса, Ивана, Валерия, Антона, Оксаны, Андрея, Любови, Алины, Владимира, Евгения, Владислава, Григория, Виктора, Константина:

Помяни, Господи Боже наш, в вере и надежди живота вечнаго преставльшихся рабов Твоих, (Имена погибших), яко Благ и Человеколюбец, отпущаяй грехи и потребляяй неправды, ослаби, остави и прости вся вольная их согрешения и невольная, избави их вечныя муки и огня геенскаго, и даруй им причастие и наслаждение вечных Твоих благих, уготованных любящым Тя: аще бо и согреши, но не отступи от Тебе, и несумненно во Отца и Сына и Святаго Духа, Бога Тя в Троице славимаго, верова, и Единицу в Троице и Троицу в Единстве православно даже до последняго своего издыхания исповеда. Темже милостив тому буди, и веру яже в Тя вместо дел вмени, и со святыми Твоими яко Щедр упокой: несть бо человека, иже поживет и не согрешит. Но Ты Един еси кроме всякаго греха, и правда Твоя правда во веки, и Ты еси Един Бог милостей и щедрот, и человеколюбия, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков.
Аминь.

Господи, Иисусе Христе, Сыне Божий, призри милостивым Твоим оком на люди земли Ближневосточныя, низпосли им мир, огради от распри и убийства творящих. Всесильный Творче, просвети светом Своего богоразумия люди ожесточенныя, верныя же Своя укрепи и невредимых соблюди. Молим Тя, Спасителю наш, да междоусобныя брани, кровопролития, ненависти, вражды и прочая беззакония в земле библейской Ветхого и Нового Заветов прекратятся, истинное же братолюбие и мир да царствуют в людях ея. Яко Ты еси Мир наш и Тебе славу воссылаем, Отцу, и Сыну, и Святому Духу ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

(1)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *